Als mens wil je goed zorgen voor je lichaam. Dit doe je door te letten op je voedingspatroon. Je kunt allerlei kwaaltjes krijgen als je bepaalde tekorten hebt. Een tekort aan vitaminen kan je al problemen gaan geven. Je lichaam geeft het dan vrijwel direct aan. In veel voedingstoffen zitten de vitamines al maar het kan zijn dat je nog onvoldoende binnenkrijgt. Het is niet alleen belangrijk bepaalde vitamines binnen te krijgen. Je hebt ook genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten nodig in je eetpatroon. Om je lichaam gezond te houden is dit nodig. Je hebt namelijk gezonde vetzuren nodig. Vetzuren dienen als energiebron en bieden bescherming aan je zenuwstelsel. Wat zijn vetzuren dan zul je waarschijnlijk jezelf afvragen. Hier in het kort een beschrijving wat gezonde vetzuren zijn en wat je verder kunt doen. Je lichaam heeft voldoende onverzadigde vetten nodig zodat je goed kunt functioneren.

Wat zijn vetzuren?

Vetzuren zijn onverzadigde vetten en worden gezien als gezonde vetten. Vis geregeld eten helpt je de vetten te krijgen die nodig zijn. Schaal en schelpdieren hebben ook deze vetzuren. Ben je niet een echte viseter dan zou je kunnen overgaan naar een supplement waar deze vetzuren in zitten. Je komt dan al gauw uit op omega 3 visolie. In het supplement zit alles erin dat nodig is en zo kun je het tekort aanvullen dat je hebt.

Waarom heb ik Omega 3 visolie nodig?

Net zoals met vitamines beschermt de visolie je ervoor dat je ziek kunt worden. Als je geen vis eet dan is het goed omega 3 visolie te nemen. Je zorgt ervoor dat je de kans op hart en vaatziekten verminderd en je bloeddruk blijft op peil. Je helpt door de juiste inname ervoor dat je gewrichten soepel blijven. Omega 3 visolie kan je helpen dat je genoeg ervan in je lichaam krijgt. Je zult je dan zeker goed blijven voelen. Het schaadt het lichaam niet dus het levert je altijd iets op. Ga je sporten hoef je niet bang te zijn dat je veel spierpijn zult hebben. Het nemen van omega 3 visolie zorgt ervoor dat de spierpijn minder wordt.

Is omega 3 visolie voor iedereen geschikt?

De vetzuren zijn belangrijk voor iedereen. Je lichaam heeft vetzuren nodig. Voor sporters kan dit iets belangrijker zijn. Sport je veel of doe je aan krachttraining dan kan de omega 3 visolie erg goed voor je lichaam zijn. Voor sporters is het van belang dat ze een balans vinden tussen de juiste voeding en hun sport die ze beoefenen. Omega 3 visolie zorgt voor een goede spieropbouw. Het is dus voor iedereen geschikt die goed voor zichzelf wil zorgen.

Wanneer gebruik ik de omega 3 visolie?

Als je een sporter bent is het belangrijk dat je de visolie inneemt na je workout. Je neemt je visolie samen met een maaltijd in. Zo weet je zeker dat je alle vetzuren binnenkrijgt die je nodig hebt. Wil je weten welke vetzuren belangrijk voor je zijn dan kun je een kijkje nemen op carebynature.nl. Hier kun je alle informatie vinden van de soorten vetzuren. Je wordt voorzien van genoeg informatie als je er niet bekend mee bent. Heb je jouw omega 3 visolie gevonden dan heb je de mogelijkheid die bij hun te bestellen.

Yoga

Yoga wordt door veel mensen gezien als een tak van sport die wordt uitgeoefend door vrouwen. Het totale beeld is dat mannen meer sporten doen, zoals fitness, voetbal en vechtsporten. Het vreemde is dat yoga vroeger alleen maar door mannen werd beoefend. Als je tegenwoordig naar yoga klasjes gaat kijken zie je daar niet of nauwelijks mannen tussen zitten. Waarom is dit eigenlijk? Is yoga niet geschikt voor mannen? Dit zijn vragen die verder in deze blog worden beantwoord.

 

Waarom zo weinig mannen die yoga beoefenen?

Er zijn verschillende redenen die mannen noemen waarom zij niet geïnteresseerd zijn in de sport yoga. In de loop van tijd heeft yoga een label gekregen. Het label van vrouwensport, en yoga is voor watjes. Ook wordt gezegd dat deze sport niet interessant is vanwege het gebrek aan competitie. Bij voetbal en andere sporten is er ook kans om te winnen en te verliezen. Voor mannen is dit vaak een grotere drijfveer dan voor vrouwen. Toch blijkt dat het algemene beeld wel aan het veranderen is. Mannen zien steeds meer de voordelen in van yoga.

Waarom is yoga zo goed voor mannen?

Net hebben steeds gesproken dat yoga wordt gezien als sport, maar veel mensen vinden dit niet. Dus misschien is het voor mannen ook goed om yoga niet als sport te zien. Yoga kan intensief zijn, maar heeft vooral als doel dat je een balans kan vinden tussen je lichaam en je geest. In deze sport gaat het dus niet om prestaties. Sporten zonder prestatiedrang kan voor veel mensen als prettig worden ervaren. Er zijn maar weinig sporten waar je tot je rust kan komen. Yoga is een sport wat voor ontspanning kan zorgen na een lange week werken, of na een lange stressperiode. Verder heeft yoga ook andere voordelen. Zo is het goed voor je flexibiliteit en versterkt het je spieren. Verder kan het ook helpen bij het verbeteren van de lichaamshouding en je balans. Heb je veel rugproblemen? Dan is yoga ook zeker een aanrader. Doordat je veel verschillende oefeningen doet, versterk je de rug en  kan je in de toekomst rugproblemen voorkomen. Verder kan yoga ook andere blessures voorkomen die je kan oplopen bij andere sporten.

Is yoga voor mannen hetzelfde als voor vrouwen?

In principe zijn de oefeningen exact hetzelfde. Toch zal het voor mannen in het begin wel lastig zijn om de oefeningen uit te voeren. Zo kan het ook vermoeiend zijn, en zorgen voor veel spierpijn. Naarmate je steeds meer kan zullen de oefeningen makkelijker gaan, en is er geen verschil in oefeningen voor vrouwen en mannen. Ook kan je ervoor kiezen om samen met je partner yogalessen te volgen. Zo zijn er oefeningen die je samen kunt doen.

Zijn yogadocenten alleen vrouwen?

Tegenwoordig zijn het vooral vrouwen die yogalessen aanbieden, maar als man kan jij dit ook doen. Om een yoga docent te worden moet je wel een opleiding volgen. Deze opleidingen duren vaak niet lang, en zijn ook zeker niet duur. Een yoga opleiding 200 uur kost €1100 en dit kan je vaak betalen in termijnen. Dit geld heb je zo terug verdiend, aangezien je snel aan de slag kan gaan en inkomsten kan genereren. Ook is de baan van yoga docent iets wat je naast ander werk makkelijk kunt doen. Zo kan je klassen organiseren voor in de avond of in het weekend.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen sport – iedereen heeft er wel eens van gehoord. Voordat je de sportschool betreed schiet er een gedachte naar boven: “zitten de Whey proteïne wel in mijn tas?”. Je bent op dit moment hard op weg om jouw nieuwe fitness doelen te behalen. Daarnaast heb je gekozen om een passend dieet te volgen zodat je genoeg energie hebt. Om het af te maken heb je nog een laatste middel om je een voordeel te geven: fitness supplementen. Maar zijn de sport supplementen die je gebruikt wel effectief? Welke fitness supplementen kun je het beste toevoegen aan jouw dieet? In dit artikel delen we voedingssupplementen die je in jouw dieet moet toevoegen. Sommige zijn effectief voor krachttrainingen, anderen voor duursporters.

Cafeïne om het langer vol te houden

Cafeïne is het middel dat je in de ochtend neemt om wakker te worden. Voor de meeste sporters kan het ook een effectief sportsupplement zijn. Dit supplement is het beste te gebruiken 30 min voor de training. Cafeïne bevordert het uithoudingsvermogen van de sporter. Het werkt effectief voor zowel korte- als lange duursporten. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat cafeïne helpt voor snelheid en uithoudingsvermogen. Bovendien helpt het ook tegen spierpijn. Als gevolg kun je sneller terugkeren naar een volgende training.

 

Cafeïne haal je uit verschillende bronnen. Het kan als fitness supplement genomen worden in de vorm van een pil. Daarnaast kan cafeïne uit kauwgom, energiedrank, koffie en meer gehaald worden. Let wel op voor een te grote hoeveelheid cafeïne. Overgebruik leidt tot uitdroging, hoofdpijn en andere symptomen.

Creatine voor meer herhalingen

 

Beweeg je in een sportschool met zware gewichten? Of ren je lange afstanden? Creatine is een sport supplement dat helpt met meer herhalingen en intensieve sporten. Je lichaam maakt creatine op een natuurlijke manier aan. Vervolgens gebruiken de spieren dit voor hoog intensieve momenten. Ben je bezig aan een work-out met veel herhalingen? Dan gebruikt je lichaam de natuurlijke creatine. Dit is ook de reden dat een tiende herhaling zwaarder is dan een eerste. Creatine haal je uit vlees en varken. Wanneer je dit veel eet is het effect van creatine niet direct merkbaar. Terwijl een vegetariër wel een sterk effect voelt van creatine als een supplement.

Betaïne als variant voor creatine

Creatine geeft een hogere concentratie in jouw lichaam. Aan de andere kant is Betaïne een van de sport supplementen dat creatine aanmaak stimuleert. Daarnaast helpt Betaïne het lichaam om water vast te houden. Betaïne gebruik je voor meer kracht en uithoudingsvermogen. Dit betekent dat een krachtsporter er baat bij heeft. Bovendien kan een duursporten zoals een wielrenner het ook gebruiken.

Beta-Alanine voorkomt brandende spieren

Wanneer in zeer korte tijd veel energie verbruikt maar je lichaam melkzuur aan. Dit is het geval bij sporten als sprinten. Dit melkzuur zorgt dat je spieren voelen alsof ze in brand staan. Sporters nemen beta-aline zodat dit brandend gevoel minder wordt. Maar werkt het ook? Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat Beta-alanine wielrenners helpt in vier weken. Snelheid en uithoudingsvermogen nemen toe wanneer Beta-alanine tijdens de sport wordt gebruikt.

Whey proteïne voor grotere spieren

Veel sporters gebruiken Whey proteïne. Vaak komt Whey proteïne in poedervorm voor. Vervolgens wordt dit gemengd met water of melk waardoor een mengsel ontstaat. Whey proteïne helpt voor spierherstel en zorgt dat spieren groter worden.

 

Het gebruik van Whey proteïne moet binnen 30 minuten na een training. Whey proteïne is vooral effectief voor sporten als gewichtheffen. Daarnaast hoe je Whey proteïne niet alleen uit een supplement te halen. Ook een eiwitrijk maaltijd kan jou helpen.

Glutamine voor metabolisme

Glutamine wordt gebruikt voor metabolisme en energiebeheer. Bovendien draagt het bij aan belangrijke chemische reacties binnen het lichaam. Glutamine gebruik je niet voor meer kracht of spiermassa. Desondanks is het een goed sportsupplement omdat het je helpt met het tegengaan van spierpijn. Ook zijn er diverse wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat het de slaap bevordert. Voor een sporter is dit bevorderlijk omdat slaap bijdraagt aan spierherstel. Vooral omdat sporters vaak situaties meemaken waardoor zij weinig slaap krijgen.

afvallen

Ben jij van plan om af te gaan vallen? Dan is het goed om te kijken naar diverse mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een optimaal resultaat zult neerzetten. Om deze reden is het goed om hierbij stil te staan. We zullen om deze reden hieronder kort stilstaan bij de verschillende mogelijkheden waardoor jij kunt afvallen. Wil jij een goed resultaat neerzetten? Dan is het aan te raden om onderstaande drie tips allemaal te gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je een optimaal resultaat zult neerzetten en dat is natuurlijk precies wat je wilt realiseren.

Het gebruiken van een fatburner

Wil jij afvallen? Dan is het aan te raden om een fatburner te gebruiken. Een fatburner is een product dat ervoor zorgt dat je goed zult afvallen. Het activeert namelijk je lichaam waardoor je sneller zult afvallen en dat is natuurlijk prettig. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Op het internet zijn diverse fatburners aan te schaffen. Het is hierbij wel goed om goed naar het product te kijken zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het inschakelen van een verkeerd product kan namelijk leiden tot beperking van je resultaat en dat is natuurlijk zonde. Probeer daarom altijd te kiezen voor hoge kwaliteit supplementen zodat je zeker weet dat je goede resultaten zult boeken.

Het nemen van een pre workout voor hogere verbranding

Als je wilt afvallen is het noodzakelijk dat je intensief sport. Om dit te doen wordt er veel verwacht van je energie en uithoudingsvermogen. Om deze reden is het goed om te kijken naar een product die je hierbij kan helpen. Het is hierbij aan te raden om te kiezen voor een pre workout supplementen. Het nemen van een pre workout supplementen zorgt er namelijk voor dat je meer energie krijgt waardoor je in staat bent om sneller progressie te boeken en dat is natuurlijk prettig. Mocht je benieuwd zijn hoe dit in realiteit gaat? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het kopen van dit product. Er zijn diverse websites die een goed product aanschaffen en daarom is het zeker aan te raden om hiervoor te kiezen.

 

Let op je eten

Als je wilt afvallen is het van groot belang om op je voeding te letten. Als je namelijk niet goed op je voeding let zul je merken dat je niet zult afvallen. Ongeveer 70% van afvallen bestaat uit een goede voeding. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een voedingsschema. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste producten binnen krijgt en dat is natuurlijk erg prettig. Ben jij benieuwd hoe het is om een voedingsschema aan te schaffen? Neem dan direct contact op met een voedingsconsult en kom achter de vele voordelen die hiermee gepaard gaan.

 

Let op: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

tanden

Bij iedereen vindt het natuurlijk proces van veroudering plaats. Hierbij horen ook je kaken en de vorm van je gezicht. Deze veranderen langzaam. Vaak zie je als mensen ouderen worden dat de tanden het begeven en ze er uit vallen. In de plaats van je echte tanden kun je een kunstgebit laten zetten in Nijmegen. Dit is niet alleen functioneel, maar het geeft je ook weer de uitstraling die je altijd hebt gehad.

Welke soorten kunstgebitten zijn er?

Alle kunstgebitten zijn uniek. Niemand heeft hetzelfde kunstgebit nodig, daarom zijn er verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een gedeeltelijk, volledig of klik kunstgebit. 

Een gedeeltelijk kunstgebit wordt gebruikt om je eigen resterende gebit aan te vullen met kunsttanden. Je zal je eigen tanden dus houden.

Bij een volledig kunstgebit worden al je (overige) tanden eruit gehaald en vervangen met een kunstgebit. Dit gebit wordt op maat gemaakt en kun je zelf in je mond plaatsen op het gewenste moment of altijd. 

Een klikkunstgebit is een gebit dat geplaats wordt op implantaten. Daarnaast is dit ook een duurzame oplossing.

Wat is het proces van een kunstgebit?

Als er eenmaal besloten is dat er een kunstgebit gaat komen dan worden als eerste alle tanden getrokken. Als al je tanden zijn getrokken wordt uw gebit opgemeten. In de tussentijd krijgt u een noodgebit; deze past nog niet helemaal, maar is voldoende om de eerste periode te overbruggen. De reden voor het noodgebit is omdat de kaken gaan slinken na het trekken van de tanden. Het kaakbot heeft niks meer om zich aan vast te houden en zal een nieuw vorm aannemen. Dit proces duurt ongeveer drie maanden. Om een zo nauwkeurig mogelijk gebit te kunnen maken wordt er voor dat de tanden getrokken worden een afdruk gemaakt voor de vorm, beet en kleur van het gebit. Na drie maanden wordt er opnieuw gemeten en in combinatie met de afdruk wordt er een passend kunstgebit gemaakt. Deze is goed voor een jaar omdat de kaken nog kunnen veranderen. 

fitness

Ben jij iemand die veel sport en flink baalt omdat dit tijdens het coronavirus simpelweg even niet gaat. Was jij meerdere keren in de week in de sportschool te vinden en gaat dit nu even niet? Dan zal dit waarschijnlijk iets zijn dat je behoorlijk vervelend vindt. Dit is begrijpelijk, sporten is goed voor de mens. Er wordt namelijk een stofje aangemaakt dat ervoor zorgt dat je gelukkiger bent, sport je opeens niet meer, dan zal je merken dat dit stofje minder wordt aangemaakt. Kortom, sporten is belangrijk en nu je in deze lockdown al een aantal maanden niet naar de sportschool kunt gaan is de kans groot dat je dit ook aan je lichaam zult zien.

 

Had jij veel spiermassa gewonnen en heb je nu een aantal maanden niet gesport? Dan is de kans groot dat je veel van deze massa al weer kwijt bent en dat is balen. Was jij afgevallen en ben jij nu helemaal niet meer met sport bezig? Dan is het niet gek als je weer bent aangekomen. Dit is allemaal erg vervelend en wij snappen dat je op zoek bent naar een goede oplossing en deze gaan wij jou ook geven. Het is namelijk een erg goed idee om gewichten voor thuis aan te schaffen. Denk hierbij aan een halterstang en dumbells. Hier gaan we het in de volgende alinea’s verder over hebben.

Een eigen sportschooltje bouwen

Nu je al een tijd niet kunt sporten en dit er voorlopig ook nog niet in zit, is het aan te raden om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Een mooi voorbeeld van een alternatieve oplossing is thuis een sportschool maken. Wanneer je thuis een sportschool maakt, dan kan je alle oefeningen doen die je ook in de sportschool doet. Uiteraard kost het erg veel geld om alle spullen te kopen die in de gym staan. De kans is ook groot dat je hier niet eens de ruimte voor hebt in je huis. Gelukkig is het ook niet nodig om alle spullen die in de sportschool staan aan te schaffen. Met een aantal gewichten en een halterstang kan je al een heel eind komen. Tevens is het aan te raden om een bankje aan te schaffen. Wanneer je deze spullen hebt, dan kan je al ontzettend veel oefeningen doen. Zo kan je in ieder geval onderhouden wat je momenteel aan spiermassa hebt.

Kies ervoor om hard te lopen

Ben jij voor de lockdown veel afgevallen en wil jij dit zo houden? Dan is het absoluut een idee om te gaan hardlopen. Wanneer je dit doet verbrand je namelijk een hoop calorieën. Tevens is het aan te raden om op je voeding te blijven letten. Voeding is namelijk nog belangrijker dan het sporten zelf. Wanneer je gezond eet en niet te veel calorieën binnenkrijgt, dan zal je niet aankomen. Vraag anders eens een voedingsschema aan bij een expert.

 

afvallen

Bij afvallen staat voeding en sport centraal. Dat is wat ons wordt geleerd, en het is ook correct. Je voeding in orde hebben en regelmatig bewegen is het belangrijkste wanneer je wilt afvallen. Verder zijn er bepaalde sportsupplementen die geschikt zijn voor mensen die graag verder willen afvallen. Je hoeft het namelijk niet alleen bij sport en voeding te houden. Gezonde supplementen zijn een goede toevoeging. Het is mogelijk om sportsupplementen in te zetten met als doel het afvallen te bevorderen.

Hoe is afvallen met sportsupplementen mogelijk?

Sportsupplementen hebben meerdere positieve werkingen. Zo is een van de voordelen van supplementen dat ze prestatieverhogend werken. Dat betekent dat je meer uit je sport kunt halen en beter gaat presteren tijdens het sporten. Dit heeft een positieve invloed op het afvallen. Neem cardio als voorbeeld. Wordt je snel moe en is je conditie/uithoudingsvermogen matig? Dat verbeter je ten eerste natuurlijk door regelmatig te  sporten. Verder is een goed supplement hiervoor een cafeïne tablet. 

 

Daarnaast zijn bepaalde supplementen ook van belang voor je algemene gezondheid. Deze supplementen hebben een positieve invloed op het afvallen. Dit zijn supplementen als CLA en L-Arginine en fatburners. Deze worden hieronder verder besproken

CLA

Er zijn een aantal redenen waarom dit supplement afvallen bevordert. Allereerst zorgt CLA voor een vermindering van het LDL cholesterol in je lichaam. Daarnaast is het goed voor je metabolisme. Ook zorgt CLA ervoor dat je minder snel vet opslaat. Al met al zijn dat belangrijke functies van CLA voor mensen die willen afvallen.

L-Arginine 

De meesten willen tijdens het afvallen natuurlijk zoveel mogelijk vet kwijtraken. Spiermassa behouden is gewenst. Dit is toch niet altijd het geval. Velen verliezen tijdens het afvallen veel spiermassa. L-Arginine gaat dit tegen, door te zorgen dat je minder spiermassa verliest. Daarom is L-Arginine een geschikt supplement wanneer je wilt afvallen.

Conclusie

Sportsupplementen zijn zeker geschikt voor mensen die willen afvallen. Het belangrijkste is dat je begrijpt dat voeding en sport centraal staan. Wanneer je gezond eet en regelmatig beweegt, is het een goed idee om het afvallen verder te ondersteunen door geschikte sportsupplementen te gebruiken, zoals de hierboven genoemde supplementen.

Houd jij er van om mensen te helpen en met mensen te werken? Ben jij er goed in om problemen te analyseren en op te lossen? Weet je nog niet precies wat je later wil gaan worden, maar moet het in ieder geval iets met mensen helpen zijn? In dat geval past de studie psychologie echt perfect voor jou! Psychologie is dan echt op jouw lijf geschreven.

 

Het leuke aan psychologie is, dat je het echt overal in Nederland kan doen. Het is een heel populaire studie, dus je kan het doen waar je maar wil. De studie zelf wordt aangeboden aan de meeste universiteiten van Nederland en als je psycholoog bent, dan is er overal wel werk voor jou, bijvoorbeeld bij een psychologenpraktijk Tilburg. Psychologie is een hele brede studie waarin je leert over hoe de mens in elkaar zit. Bij psychologie doe je kennis op die je in het echte leven goed kan toepassen! En dat is niet iets wat je van alle universitaire studies kan zeggen. Je leert bijvoorbeeld over al de verschillende mentale problemen en hoe je deze kan behandelen.

 

Er is heel veel werk voor psychologen, omdat er veel mensen zijn die de hulp van een psycholoog nodig hebben. Één op de vijf mensen krijgt op een bepaald punt in hun leven een probleem dat te maken heeft met hun mentale gezondheid. Een burn out, een fobie, een persoonlijkheidsstoornis, een depressie, een eetstoornis, je noemt het en er zijn mensen die het hebben. Twintig procent van alle mensen, dat is heel erg veel. Het is dus ook niet gek dat er enorm lange wachtrijen zijn voor behandelingen. Door psychologie te studeren zorg jij ervoor dat deze mensen sneller en beter hulp kunnen krijgen.

 

Als je dan eenmaal klaar bent met je studie en een master hebt gedaan, ben je meer dan welkom om ons team bij de Piekerpoli te komen versterken! Wij zijn een groep van psychologen die mentale klachten behandelen. Je kan ons door het hele land vinden, we hebben psychologen Den Haag, in Houten, in Amersfoort, in Amsterdam, in Wassenaar, in Tilburg en in nog veel meer plaatsen.

 

Supplementen kiezen en kopen

Steeds vaker hoor je om je heen dat mensen supplementen gebruiken. Vitamine A voor het immuunsysteem en de huid, ijzer voor voldoende goede rode bloedcellen, calcium voor de tanden en nagels, en ga zo maar door.

Het innemen van supplementen gaat alsmede steeds vaker samen met hypes rondom zogeheten ‘super foods’. Voor veel mensen mogen supplementen dan onschuldige huis-tuin-en-keuken middeltjes lijken, het is wel degelijk belangrijk om goede keuzes te maken bij het kopen van supplementen.

Ook onschuldige kruiden kunnen in de onjuiste dosering of bij verkeerd gebruik meer kwaad dan goed doen. Waar moet je op letten bij supplementen kopen? Je leest het in dit artikel.

Vervangen supplementen echt voedsel?

Supplementen kunnen nooit de voedzaamheid van gezonde maaltijden vervangen. Wel is de inname van supplementen een goede manier om tekorten in je lichaam aan te vullen. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om elke dag de schijf van 5 te volgen en precies binnen te krijgen wat je lichaam nodig heeft.

Daarnaast is het niet altijd waarneembaar of merkbaar als je van een bepaalde voedingsstof een tekort hebt. Het dagelijks innemen van supplementen heeft dan ook een ondersteunende functie en helpt je bij het gezond houden van je lichaam.

Waarom extra vitamines steeds belangrijker worden

Er zijn een aantal ontwikkelingen waardoor het innemen van extra vitamines steeds belangrijker wordt. Ten eerste is het dagelijks leven over de jaren heen steeds stressvoller geworden. Het gezin, de veeleisendheid van je baan en je omvangrijke sociale leven zorgen ervoor dat je niet altijd de tijd hebt om voedende maaltijden te bereiden.

Een andere ontwikkeling is dat ons voedsel steeds minder voedzaam wordt. Door pesticiden, overplanting en andere factoren heeft de grond steeds minder te geven en dat merken we in de voedzaamheid van ons eten. Supplementen vullen in geval van beide gevallen mogelijke tekorten aan.

De gezondheidsvoordelen van inname van supplementen

De voordelen voor jouw gezondheid, die voortkomen uit de inname van supplementen, zijn vrijwel eindeloos. De ondersteunende functie van de extra vitamines en mineralen hebben allemaal positieve invloeden op je lichaam.

Afhankelijk van het soort supplement dat je neemt (elk kruid heeft een andere werking), ondervind je verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan je bijvoorbeeld een boost geven aan je immuunsysteem en je stressniveau reduceren.

Tevens zijn er verschillende supplementen beschikbaar die erom bekend staan haargroei te stimuleren en je huid te ondersteunen. Zo zijn er eveneens kruiden die jouw honger onderdrukken of ervoor zorgen dat je jezelf beter kunt concentreren.

Kortom: verdiep je in de werking van supplementen en kies de juiste. Ze kunnen immers een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van jouw gezondheid en vitaliteit!

Kopen van supplementen

Supplementen kopen kan ietwat ingewikkeld zijn. Het is dan ook zaak om op een aantal dingen te letten voorafgaand aan en tijdens het kopen van supplementen.

  • Als eerste let je op de kwaliteit van synthetische supplementen;
  • Ten tweede is het slim om wat onderzoek te doen naar de wetenschappelijke ondersteuning van de werking van het middel;
  • Ten derde moet je precies weten waar je naar op zoek bent (wat mis je?) en welke supplementen zullen resulteren in de beoogde gezondheidsvoordelen;
  • Als laatste is het van belang om naar de ingrediënten te kijken. Te veel ingrediënten is vaak geen goed teken voor de kwaliteit. Vaak worden er dan goedkope vulmiddelen gebruikt, waar jouw lichaam niets aan heeft.

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid. Daarbij is de trend ontstaan om fit te worden. Hierbij kan sportvoeding je op de juiste weg helpen. Wil je weten wat sportvoeding is en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan verder!

Wat is sportvoeding

Als we het over sportvoeding hebben dan bedoelen we de term die wordt gebruikt voor een eetpatroon. Hierbij wordt er rekening gehouden met de sportprestatie die geleverd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld zeer intensief sporten of je kunt gematigd intensief sporten. Als je zeer intensief sport zul je meer voeding nodig hebben. Je kunt sportvoeding onderscheiden in geestelijke- en lichamelijke sportvoeding. In dit artikel zal ingegaan worden op de lichamelijke sportvoeding. Als we het dus over sportvoeding hebben dan wordt het eten bedoeld dat we eten om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Er wordt hierbij rekening gehouden met de inname van eiwitten, ijzer, vetstoffen en koolhydraten. 

Hoe werkt afslanken

De wereld van sportvoeding ontwikkeld zich en daarbij blijft het afslanken niet achterwege. Als je wilt afslanken dan zul je op je voeding moeten letten. Als je wilt afslanken dan zul je minder calorieën moeten binnenkrijgen dan je daarvoor deed. De gemiddelde calorieën inname voor de vrouw ligt rond de 2000 per dag en de gemiddelde calorieën inname voor de man ligt rond de 2600 per dag. Als je wilt afslanken dan zul je ongeveer 500 calorieën per dag minder moeten eten. 

Hoe helpt sportvoeding je bij afslanken

Door het nemen van sportvoeding kun je juiste macronutriënten tot je nemen. Hieronder vallen onder andere de eiwitten, koolhydraten en vetten. Je kunt specifieke sportvoeding kiezen waar minder vetten en koolhydraten in zitten, zodat je minder calorieën binnenkrijgt. Welke sportvoeding je kiest, hangt af van het doel dat je voor jezelf gesteld hebt, en hoe snel je dat doel wilt bereiken. Wil je 5 kilo per week afvallen dan zul je sportvoeding moeten nemen met heel weinig calorieën en weinig vetten. Als je 5 kilo per maand wilt afvallen dan kun je sportvoeding nemen waar weer meer calorieën en vetten inzitten.

Sneller afslanken

Als je voedingspatroon goed is dan zul je vanzelf afslanken. De volgende stap is om je levensstijl aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld letten op je slaap, je stress en hydratatie. Als je dit onder controle hebt dan zul je sneller afslanken. Dit komt, omdat je energieniveau dan hoger ligt dan normaal. Als laatste kun je denken aan eventuele supplementen. Zo kun je bijvoorbeeld L-carnitine en CLA nemen. Dit zorgt ervoor dat de vetverbranding capaciteiten geoptimaliseerd worden en je lichaam vet gebruikt als brandstofbron. Dit leidt vervolgens weer tot betere training prestaties. Ook zou je een pre-workout pakket kunnen nemen. Dit kun je nemen voordat je gaat sporten waardoor je tijdens het sporten meer energie hebt, waardoor je meer calorieën zult verbranden. Dat leidt vervolgens weer tot afslanken.