Twijfel je regelmatig of een gezond gewicht, laat staan blijvend 5 kilo minder, voor jou weggelegd is? Als dat het geval is, dan zou mijn werkwijze nog wel eens bij je kunnen passen.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe frustrerend het is. Weten dat je veel meer uit je leven kunt halen, maar het gewoon niet doen…

Ons brein is slim, heel slim en het zal alles doen om te voorkomen dat je wat verandert. Je brein wil dat alles bij het oude blijft, inclusief dat overgewicht, want dat neemt het voor lief.

Maar dat zegt niets over je verlangens, je wensen en je eisen aan het leven. Dus als je je brein in de weg vindt van wat je uit het leven wilt halen, dan kan dat soms best ingewikkeld zijn.

werkwijze

Excellence tool

Elk online coachingstraject, dat via de computer en een videoverbinding verloopt, begint met een analyse van hoe je leven er voor staat. Hiervoor gebruik ik de Excellence tool die ik zelf ontwikkeld heb. Met deze tool kunnen we precies uitvinden waar het wringt in je leven en waar je mee aan de slag moet. Het zijn namelijk deze dingen die jou weerhouden om pro-actief aan de slag te gaan met je gewicht en je eetgewoonten. Dus naast dat we met afvallen aan de slag gaan, kunnen we de overige gebieden in je leven niet negeren. Het is het totaal dat bepaalt of jij in staat bent om af te vallen en je gewoontes te veranderen.

Soms kunnen verborgen gedachten en verhalen een grotere rol spelen dan je dacht en zomaar naar voren komen als het tijd is om actie te nemen. Daarom nemen we die ook mee in de analyse.

Ik neem de tijd om deze analyse te doen want hoe beter we deze fase uitwerken des te gemakkelijker het is om de juiste strategie te bedenken om jouw leven bij te sturen en je te helpen met afvallen.

Want vanuit mijn visie gaat het niet uitsluitend om het dieet dat ik je vertel te gebruiken. Er zijn honderden goede diëten in omloop, maar weet je, daar gaat het niet om. Het gaat juist om je emoties, je gedachten en de vorm van je leven dat er voor zorgt dat je maar niet op kunt houden met eten en waardoor je lijf het gewicht vasthoudt. Met alles wat we hier uitvoeren ontwikkelen we je actieplan.

Waar verlang je naar?

Als je met mij aan het werk gaat dan gaan we op zoek naar jouw redenen om je te overeten of waarom je niet in staat bent om gewicht los te laten. Waar ik elke keer weer met mijn klanten achter kom is dat ze een droom hebben over hun leven en dat het gaat om jezelf toestemming te geven om voor die droom te gaan. Dat hoeft helemaal niets te maken te hebben met je carrière of zo, maar kan ook gewoon zitten in een droom over je lichaam.

Als je, terwijl je dit leest, weerstand ervaart, dan wil ik je uitleggen dat het volgen van je droom op welk gebied dan ook soms eng kan zijn. Niet voor niets hebben we heel veel ja maars, verwachtingen en saboterende gewoontes om te voorkomen dat we daar in slagen. Ik help je over de obstakels heen om toch zo ver te komen.

Dat je daarvoor naar gebieden moet kijken die je tot voor kort genegeerd hebt mag duidelijk zijn en ook dat kan eng zijn. Maar ach, ik help je er mee en samen komen we er uit.

Werkwijze

Vier gebieden van heling

Door de analyse aan het begin van het traject weten we nu ook op welke gebieden jij herstel en heling behoeft. Ik heb namelijk gemerkt dat het “probleem overgewicht” nooit alleen komt. Er is eigenlijk altijd wel sprake van stress op andere levensgebieden. Problemen kunnen zich voordoen in het:

 1. Fysieke gebied: worstelingen met overgewicht, eetbuien en emotioneel eten gaan heel vaak vergezeld van vermoeidheid en gebrek aan energie. Vermoeidheid en gebrek aan energie veroorzaken bij veel mensen eetbuien
 2. Emotionele gebied: Als er emoties in de weg staan (verdriet, boosheid, angst etc.) dan is het moeilijk om je te verbinden met je wensen op langere termijn. Emoties kunnen je overspoelen en je weerhouden van positieve actie.
 3. Mentaal gebied: Gedachten, overtuigingen en de verhalen die je jezelf vertelt (of je ze nu zelf bedacht hebt of dat je ze “geërfd” hebt van anderen, kunnen er voor zorgen dat je je veel kleiner houdt dan je in werkelijkheid bent.
 4. Spiritueel gebied: Spiritualiteit heeft zeker niet altijd wat met religie te maken, maar juist veel meer met vervullen van de reden waarom je op deze aardkloot geland bent. Het is mijn doel om je te helpen herinneren waarom je hier bent voordat je besloot dit me een deken van overgewicht te bedekken.

De resultaten van mijn cliënten

Mijn cliënten hebben heel veel gave resultaten behaald:

 • begrijpen hoe hun gedachten en acties hen triggeren in overeten
 • tijdens het programma 10 of meer kilo afvallen (en nog meer na het programma)
 • meer assertief worden
 • duidelijkheid krijgen wat ze uit het leven willen halen
 • upgraden van hun eetgewoontes
 • meer energie
 • meer vitaliteit
 • beter in hun werk / meer ambitieus
 • verbeterde relaties
 • meer geduld met hun kinderen
 • meer aanwezig (geen suikerkaters meer)
 • veranderingen doorvoeren in hun leven waar ze jaren tegen aangehikt hebben.