Mijn werkwijze om koppig overgewicht door emotioneel eten en eetbuien op te lossen is anders dan heel veel anderen die je kunnen helpen bij afvallen. Ik ben van mening dat wij het niet langer moeten hebben over wat je eet, maar waarom je eet. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat eetbuien maar deels komen door wat je eet, maar dat de grootste oorzaak op een geheel ander vlak gezocht moet worden.

Ik sta naast je

Ik wil iemand zijn die er voor je is. Daarom koppel ik in mijn werkwijze persoonlijke ervaring aan mijn kennis op het gebied van eetbuien en afvallen. Ten eerste sta ik niet zomaar te kijken over wat je weg kunt werken tijdens een eetbui. Je krijgt van mij niet “dat vingertje” en het slappe advies dat je je de volgende keer toch maar wat in moet houden… Echt! Dat was wat ik zelf ooit kreeg te horen. Zo wil ik niet zijn.

Aan de andere kant

Aan de andere kant zul je van mij niet alleen maar begrip krijgen. Dan zou ik alleen maar met je meepraten en daar kom je niet mee verder. Daarom durf ik je ook vragen te stellen waar je wellicht niet op zit te wachten, maar die wel gesteld moeten worden. Want als ik je niet confronteer met je gedrag, dan blijf je doen wat je doet. Je huurt mij immers in om dat koppige overgewicht én je eetbuien met een methodiek te doorbreken. Het is dus niet alleen maar begrip maar ook de spreekwoordelijke schop onder je kont.

Maar er is iets dat mijn werkwijze echt anders maakt.

Vier mogelijke oorzaken

Ik heb namelijk een afwijkende visie op overgewicht dan mijn collega diëtisten, gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen etc. Het is namelijk mijn overtuiging dat we de oorzaak van koppig overgewicht ergens gezocht hebben waar hij niet ligt. Het heeft volgens mij maar voor een miniem gedeelte te maken met wat je eet. Ik wil weten waarom je eet.

Ik kijk samen met jou wat je blokkeert op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel gebied om een lichaam te creëren waar je blij van wordt. Die aandacht voor die vier gebieden maakt mij anders.

Ik wil het niet met jou hebben over het verschil tussen halvarine en roomboter als we het moeten hebben over dingen die je verdriet doen, waar je bang voor bent of je zoektocht naar jouw plek in het grotere geheel. Als je daar naar kijkt dan is een gesprek over je broodbeleg plotseling totaal onbelangrijk.

Natuurlijk help ik je met je voedingspatroon, maar heel vaak hoeven we het daar niet lang over te hebben.

Persoonlijk ervaren

Door mijn persoonlijke ervaring heb ik zo veel aspecten van eten en vooral overeten leren kennen, maar ik weet ook hoe je dat gedrag kunt veranderen naar gezonde gewoontes en balans. Ik help je met methoden en technieken, maar ook vooral een luisterend oor van iemand die weet wat het inhoudt om niet te kunnen stoppen met eten.

Er vol voor gaan

Ik geef mij helemaal in de trajecten die ik met mijn klanten aanga en ik hoop dat jij er ook vol voor gaat. Want dat is de manier waarop de allerbeste resultaten ontstaan. Ik verwacht van je dat je de intentie hebt om alle aspecten van mijn methodiek toe te passen of op zijn minst een eerlijke kans te geven. Ik zadel je niet op met onnodige dingen, maar met wetenschappelijk onderbouwde dingen die allemaal bijdragen aan het herstel van je gewoonten en overgewicht.

Kennismakingsgesprek

Zullen we kijken of er een match kan zijn tussen ons? In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek kom je er achter of je met mij in zee wilt gaan. We willen immers allebei weten of er chemie is of niet, want zo kunnen we teleurstelling voorkomen.

Geïnteresseerd in hoe ik werk?
lees meer over de programma's die ik aanbied
Meer over de programma's > of bel mij op 06 - 15 155 300