Ga psychologie studeren!

Houd jij er van om mensen te helpen en met mensen te werken? Ben jij er goed in om problemen te analyseren en op te lossen? Weet je nog niet precies wat je later wil gaan worden, maar moet het in ieder geval iets met mensen helpen zijn? In dat geval past de studie psychologie echt perfect voor jou! Psychologie is dan echt op jouw lijf geschreven.

 

Het leuke aan psychologie is, dat je het echt overal in Nederland kan doen. Het is een heel populaire studie, dus je kan het doen waar je maar wil. De studie zelf wordt aangeboden aan de meeste universiteiten van Nederland en als je psycholoog bent, dan is er overal wel werk voor jou, bijvoorbeeld bij een psychologenpraktijk Tilburg. Psychologie is een hele brede studie waarin je leert over hoe de mens in elkaar zit. Bij psychologie doe je kennis op die je in het echte leven goed kan toepassen! En dat is niet iets wat je van alle universitaire studies kan zeggen. Je leert bijvoorbeeld over al de verschillende mentale problemen en hoe je deze kan behandelen.

 

Er is heel veel werk voor psychologen, omdat er veel mensen zijn die de hulp van een psycholoog nodig hebben. Één op de vijf mensen krijgt op een bepaald punt in hun leven een probleem dat te maken heeft met hun mentale gezondheid. Een burn out, een fobie, een persoonlijkheidsstoornis, een depressie, een eetstoornis, je noemt het en er zijn mensen die het hebben. Twintig procent van alle mensen, dat is heel erg veel. Het is dus ook niet gek dat er enorm lange wachtrijen zijn voor behandelingen. Door psychologie te studeren zorg jij ervoor dat deze mensen sneller en beter hulp kunnen krijgen.

 

Als je dan eenmaal klaar bent met je studie en een master hebt gedaan, ben je meer dan welkom om ons team bij de Piekerpoli te komen versterken! Wij zijn een groep van psychologen die mentale klachten behandelen. Je kan ons door het hele land vinden, we hebben psychologen Den Haag, in Houten, in Amersfoort, in Amsterdam, in Wassenaar, in Tilburg en in nog veel meer plaatsen.