,

Wat ik leerde van 16 kilo afvallen

16 kilo afvallen

16 kilo afvallen! Ik sta er zelf van te kijken dat ik dat voor elkaar heb gekrgen! Om heel eerlijk te zeggen had ik daar vorig jaar niet zoveel vertrouwen meer in. En daarmee schaarde ik mij heel lang bij heel veel andere vrouwen die zo hun best doen om af te vallen maar dat het allemaal niets uithaalde.

Maar in januari zag ik het licht, ook al ging ik wat sceptisch en met een “laat ik eerst maar eens kijken” gevoel. Na al die jaren van overgewicht wordt een mens wat afwachtend, niet waar?

Ben je er klaar voor?

Numerologie

Laat ik beginnen met uitleggen dat 2017 voor heel veel een jaar van verandering is. Veel mensen lijken dit jaar in een veranderingsproces gekomen te zijn. Dat komt wellicht om 2017 een 1 jaar is volgende numerologie. Een 1 jaar staat voor het begin van een nieuwe cyclus waarin veel mensen starten met iets nieuws of een nieuwe strategie uitvinden.

Zo ook voor mij. Natuurlijk was ik al eerder veel afgevallen, maar door allerlei omstandigheden kwam ik weer aan. Zodanig dat zelfs ik begon te twijfelen of ik überhaupt nog wel in staat was om mijn doelgewicht te bereiken.

Veranderproces

Mijn  veranderproces begon eind vorig jaar toen ik de inventaris opmaakte binnen Afyta en besloot om mij helemaal op jou, vrouw met koppig overgewicht en eetbuien te richten. Maar om jou te kunnen helpen moest ik mij eigen gewoontes in de ogen kijken. Ik moest gaan doen wat ik jou zou adviseren. En wow dat heeft mij wat gebracht!

Je wilt niet weten hoeveel smoezen, goed en slecht ik had, om maar aan alle kanten onder mijn eigen voorschriften uit te komen. Wat dat betreft is de geest een raar ding. Als alles maar gewoon bij het oude kan blijven dan zijn we rustig, ook als de situatie waarin we verkeren ons niet blij maakt. Alles beter dan de hele bende overhoop halen en veranderen. Maar ik deed rustig aan en dat leverde veel op.

16 kilo afvallen

Afgelopen week was ik 16 kilo afgevallen en doorbrak mijn all time low. Dat was wel even een momentje hoor! Ik ben nu op het laagste gewicht dat ik mij kan herinneren.

Het gebied dat ik nu binnen ben getreden is voor mij onontgonnen gebied. Hier ben ik nog niet eerder geweest. En ondanks dat ik mijn doelgewicht nog zo’n 14 kilo verwijderd is voel ik hoe ik niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel veranderd ben.

Als je worstelt met eetbuien of emotioneel eten of vormen van verslaving rondom eten dan heb je vast wel ontdekt dat het eigenlijk niet echt  gaat om dat fysieke deel.

Download: Overwin je koppige overgewicht en emotioneel eten

Vier niveaus waar je aan moet werken

Het fysieke niveau gaat over je lichaam en wat je er in stopt aan eten. Het gaat ook over hoe je lichaam dat eten vervolgens verwerkt en hoe het er op reageert.

Het emotionele niveau gaat over je gevoelens, je verdriet, je wanhoop, je boosheid, en al dat soort dingen waardoor je gaat eten. Het liefste drukken we die gevoelens weg met eten, veel eten.

Het mentale niveau gaat over je gedachten en overtuigingen, je gebrekkige zelfbeeld, de verhalen die je jezelf vertelt. Altijd die kritische stem, die je soms haast niet hoort, maar die er toch is.

En als laatste is er het spirituele niveau. Het is een gebied dat heel vaak overgeslagen wordt. Wat mij betreft hoef dat niveau niet persé met religie te maken te hebben. Voor mij gaat het over het voelen van mijn richting, weten wie je bent en waar je hoort te zijn. Ik wil uiteindelijk doen wat ik hoor te doen en niet langer in een keurslijf te zitten van emoties en gedachten. Zoveel vrouwen zijn hier naar op zoek.

En altijd was daar het eten, altijd beschikbaar. Eten geeft geen commentaar. Het is gewillig.

Download: Overwin je koppige overgewicht en emotioneel eten

Wat het mij opleverde

Is het het waard om dat allemaal overhoop te halen? Ja, ik ben de eerste die toe zal geven dat 16 kilo afvallen super gaaf is, maar de bijwerkingen zijn zoveel beter dan dat.

  • Ik ben zoveel rustiger geworden, meer balans.
  • Ik voel mij oké in mijn lijf en alleen dat al geeft rust.
  • Ik ben moediger geworden.
  • Ik maak mij minder druk om zaken waar ik geen controle over heb. Ik durf nu los te laten en er op te vertrouwen dat het goed komt.

Maar bovenal merk ik dat ik op mijn plek ben, door jullie te helpen met die rottige eetbuien en om te vertellen dat het echt mogelijk is om ze te stoppen.

Daarom hoop ik dat je mij binnenkort gaat volgen. Volgen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

Download: Overwin je koppige overgewicht en emotioneel eten

Reacties

reacties