Hieronder vind je de veel gestelde vragen aan Afyta. Kijk hier of je vraag beantwoord of stuur mij anders even een bericht.

Hoe werkt online coaching?

In Nederland zijn we nog niet zo gewend aan hulpverlening via het scherm, maar het werkt heel erg goed. Ik merkte dat toen ik zelf coaching kreeg via een videoverbinding. Het scherm kan ook een bepaalde afstand geven waardoor de coaching minder confronterend wordt maar toch heel goed werkt.
Omdat ik één van de weinige gewichtsconsulenten ben die zich echt gespecialiseerd heeft in eetbuien en emotioneel eten, zag ik dat mijn klanten steeds meer van over de hele wereld kwamen en fysiek bij mij aan tafel zitten was geen optie meer. Daarom besloot ik om via het beeldscherm te gaan coachen. Zo hoefden ze niet meer te reizen, geen oppas meer te zoeken en waren ze veel minder tijd kwijt aan de coaching.

We maken contact via een videoverbinding zoals b.v. in FB Messenger zit of als je geen Facebook hebt gewoon via Zoom. Als je de eerste keer met mij gaat praten installeer je wat software om de verbinding mogelijk te maken (alleen bij Zoom) en daarna is het eenvoudig met om met elkaar in verbinding te komen.

Wat is je visie op eetbuien?

Eetbuien ontstaan nooit zomaar. Er zijn heel veel oorzaken voor, maar wat ik veel zie is dat problemen kunnen voorkomen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

  1. Op fysiek gebied ontstaan problemen als je je door dieetdenken steeds minder gaat eten in de hoop af te vallen. Het lichaam krijgt dan een tekort aan goede bouwstoffen en kan niets anders doen dan een eetbui in te zetten in een poging die tekorten aan te vullen. Een op jouw lichaam afgesteld voedingsadvies kan er voor zorgen dat je lichaam weer goed gevoed wordt.
  2. Op emotioneel gebied ontstaan problemen als je moeite hebt om te gaan met de gevoelens en emoties en je vervolgens vol eet om minder te voelen. Een op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies én gerichte coaching op die specifieke emoties helpen je verder.
  3. Op mentaal gebied kunnen eetbuien ontstaan omdat je op basis van overtuigingen vindt dat je bijvoorbeeld vindt dat je wat lekkers verdiend hebt omdat je zo hard hebt gewerkt, of omdat het weekeinde is of omdat er een feestje is. Een speciaal op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies én coaching op je overtuigingen zullen je helpen om te gaan met moeilijke momenten vol verleidingen.
  4. Op spiritueel gebied kunnen problemen ontstaan als je zoekend bent naar jezelf en hoe je de verbinding aan kunt gaan met ingewikkelde vraagstukken als wat je levensdoel is of wat je wilt in het leven. Hoe integreer je alle onderdelen van jezelf tot een eenheid. Zoeken wordt omgezet in weten waardoor je geen eetbuien meer nodig hebt en je richt kunt vinden.

Ik wil geen rare dingen eten, kan dat?

Ja hoor, natuurlijk! Ik ben zelf ook niet zo van de “rare dingen”. Mijn adviezen zijn gebaseerd op hele gewone voeding die je in iedere supermarkt kunt verkrijgen. Bij sommige lichamelijke aandoeningen adviseer ik wel om specifieke dingen wel of niet te eten. Met behulp van de informatie die je van mij krijgt kun je je keuzes maken omdat je weet wat je beter wel kunt eten (en hoeveel) en wat je beter kunt laten staan. Met de informatie kun je ook besluiten om eens wat anders uit te proberen omdat je het nog nooit gegeten hebt.

Krijg ik ook een weekmenu?

Ik ben geen voorstander van weekmenu’s. Het is veel werk om een persoonlijk weekmenu voor je te maken, waardoor mijn facturen hoger zouden worden. Ik besteed die tijd liever aan tijd met jou om je gericht te helpen.

Ga ik afvallen door jouw advies?

Alle resultaten zijn afhankelijk van het feit of jij alle tools gebruikt of niet en of je je open stelt voor de mindsetcoaching die ik geef. Resultaten staan en vallen dus met jouw intentie en inzet. Ze komen alleen als je er net als ik vol voor gaat en bereid bent om dagelijks keuzes te maken in je leven. Dus als je met mij in zee gaat, mag je verwachtingen hebben naar mij, maar ik heb ze ook naar jou.

*Moet* ik sporten? Ik hou er echt niet van of kan niet sporten

Beweging is belangrijk als je kijkt naar het behalen van resultaten en toch adviseer ik in sommige gevallen om een tijdje niet te sporten. Toch is er een verschil tussen sporten en gewoon bewegen. Ik ben een voorstander van gedoseerd bewegen. Overmatig bewegen kan een mentale achtergrond hebben en eetbuien tot gevolg hebben.

Kan ik mijn medicijnen blijven gebruiken?

Als je medicatie voorschreven hebt gekregen van je arts dan moet je die blijven gebruiken. Ik zal je nooit adviseren om ze te laten staan. Ik ben geen arts en zal je dus niet adviseren over medicatie.

Ik ben ook onder behandeling van een arts, kan ik dit programma gewoon volgen?

Mijn adviezen zijn over het algemeen niet in conflict met die van een arts. Indien gewenst kan ik afstemmen met je arts om te kijken of deze akkoord gaat met mijn behandelplan.

Als je onder behandeling bent voor een eetstoornis dan wil ik heel graag afstemmen met je behandelaar zodat we elkaar aan kunnen vullen. Ik ben echter geen psycholoog, nog psychiater.

Met welke lichamelijke klachten kan ik bij Afyta terecht?

Al hoewel ik gespecialiseerd ben in emotioneel eten en eetbuien, ben ik ook voedingsdeskundige. Voeding kan enorm veel betekenen bij de ondersteuning van bepaalde klachten. Je kunt met de volgende klachten terecht bij mij:

Algemene lichamelijke klachten
Over- en ondergewicht, allergieën, burn-out en overspannenheid, maag- en darmproblemen, depressies, gewrichtsklachten, hoge- en lage bloeddruk, huidproblemen, migraine en hoofdpijn, verhoogde ontstekingsgevoeligheid, overgangsproblemen, PCOS (onregelmatige of geen menstruatie), slaapproblemen, spierproblemen, stress, oververmoeidheid, gebrek aan energie, zwangerschapsproblemen, intoleranties.

Voedingsgerichte coaching
Gespecialiseerd in coaching bij emotioneel eten en eetbuien.

Hormoonspecifieke klachten
Problemen met de overgang of de aanmaak van hormonen

Auto- immuunziektes
Addison, Bechterew, Coeliakie, Crohn, Diabetes, Graves, Hashimoto, Reumatoïde artritis, Sarcoïdose, etc.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, je doet je eigen boodschappen en bepaalt zelf waar je je boodschappen wilt doen. Mijn voedingsadviezen zijn zo eenvoudig dat je het helemaal naar  eigen hand kunt zetten. In mijn leefstijladvies geef ik adviezen over supplementen. Dat kost geld. Je bent hoe dan ook niet verplicht om ze te kopen, maar het kan je wel helpen.

Een niet gestelde vraag is een gemiste kans om je eetbuien op te lossen
Stel je vraag via een eenvoudig formuliertje
Naar het formulier > of bel mij op 06 - 15 155 300