Hieronder vind je de veel gestelde vragen aan Afyta. Kijk hier of je vraag beantwoord of stuur mij anders even een bericht.

Worden de rekeningen van Afyta vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja, omdat ik geregistreerd gewichtsconsulent ben via de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) worden mijn facturen via de aanvullende verzekering vergoed. Controleer eventueel in overleg met je zorgverzekering welk bedrag je in totaal op jaarbasis terug kunt krijgen als je een traject bij mij start. Let op! Sommige zorgverzekeraars vergoeden de factuur voor een vooruitbetaald pakket pas nadat alle consulten opgebruikt zijn.

Hoe werkt online coaching?

In Nederland zijn we nog niet zo gewend aan hulpverlening via het scherm, maar het blijkt wonderwel goed te werken. Omdat ik één van de weinige gewichtsconsulenten ben die zich echt gespecialiseerd heeft in eetbuien en emotioneel eten, zag ik dat mijn klanten steeds verder moesten rijden en dat dit een belasting voor hen was. Zo besloot ik om gewoon via de telefoon of via het beeldscherm te gaan coachen. Zo hoefden ze niet meer te reizen, geen oppas meer te zoeken en waren ze veel minder tijd kwijt aan de coaching.

Als je bij mij een online programma volgt dan is de keuze aan jou of je toch eerst één keer naar mij toekomst zodat je de befaamde vitaliteitsmeting kunt ondergaan. Maar voor onze verdere contact momenten stuur ik je gewoon een link naar mijn “Zoom Room”. Zoom is een prachtige tool waarmee wij met elkaar kunnen praten. Het is stabieler dan Skype en geeft daardoor minder onrust. Eventuele informatie en adviezen werk ik uit in een PDF-bestand en die kun je thuis gewoon printen. Online coaching wordt ook gewoon vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is je visie op eetbuien?

Eetbuien ontstaan nooit zomaar. Er zijn heel veel oorzaken voor, maar wat ik veel zie is dat problemen kunnen voorkomen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

  1. Op fysiek gebied ontstaan problemen als je je door dieetdenken steeds minder gaat eten in de hoop af te vallen. Het lichaam krijgt dan een tekort aan goede bouwstoffen en kan niets anders doen dan een eetbui in te zetten in een poging die tekorten aan te vullen. Een op jouw lichaam afgesteld voedingsadvies kan er voor zorgen dat je lichaam weer goed gevoed wordt.
  2. Op emotioneel gebied ontstaan problemen als je moeite hebt om te gaan met de gevoelens en emoties en je vervolgens vol eet om minder te voelen. Een op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies én gerichte coaching op die specifieke emoties helpen je verder.
  3. Op mentaal gebied kunnen eetbuien ontstaan omdat je op basis van overtuigingen vindt dat je bijvoorbeeld vindt dat je wat lekkers verdiend hebt omdat je zo hard hebt gewerkt, of omdat het weekeinde is of omdat er een feestje is. Een speciaal op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies én coaching op je overtuigingen zullen je helpen om te gaan met moeilijke momenten vol verleidingen.
  4. Op spiritueel gebied kunnen problemen ontstaan als je zoekend bent naar jezelf en hoe je de verbinding aan kunt gaan met ingewikkelde vraagstukken als wat je levensdoel is of wat je wilt in het leven. Hoe integreer je alle onderdelen van jezelf tot een eenheid. Zoeken wordt omgezet in weten waardoor je geen eetbuien meer nodig hebt en je richt kunt vinden.

Ik wil geen rare dingen eten, kan dat?

Ja hoor, natuurlijk! Ik ben zelf ook niet zo van de “rare dingen”. Mijn adviezen zijn gebaseerd op hele gewone voeding die je in iedere supermarkt kunt verkrijgen. Bij sommige lichamelijke aandoeningen adviseer ik wel om specifieke dingen wel of niet te eten. Met behulp van de informatie die je van mij krijgt kun je je keuzes maken omdat je weet wat je beter wel kunt eten (en hoeveel) en wat je beter kunt laten staan. Met de informatie kun je ook besluiten om eens wat anders uit te proberen omdat je het nog nooit gegeten hebt.

Krijg ik ook een weekmenu?

Ik ben geen voorstander van weekmenu’s. Het is veel werk om een persoonlijk weekmenu te maken, waardoor mijn facturen hoger zouden worden. Ik besteed die tijd liever aan tijd met jou om je gericht te helpen.

Ga ik afvallen door jouw advies?

Ik neem de resultaten van mijn klanten heel serieus. Niet alleen jij wilt resultaten behalen, maar ik ook. Als dat niet gebeurt, baal ik net zo als jij. Resultaten staan en vallen echter met jouw intentie en inzet. Ze komen alleen als je er net als ik vol voor gaat en bereid bent om dagelijks keuzes te maken in je leven. Dus als je met mij in zee gaat, mag je verwachtingen hebben naar mij, maar ik heb ze ook naar jou.

*Moet* ik sporten? Ik hou er echt niet van of kan niet sporten

Beweging is enorm belangrijk als je kijkt naar het behalen van resultaten. Ik ben namelijk van mening dat veranderingen op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau pas ontstaan als je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Iedereen kan bewegen binnen zijn of haar fysieke grenzen. Soms is het zoeken naar de juiste soort sport die bij je past en soms is het ook een kwestie van jezelf een schop onder de kont geven. Met dat laatste wil ik je best helpen! ?

Kan ik mijn medicijnen blijven gebruiken?

​Als je medicatie voorschreven hebt gekregen van je arts dan moet je die blijven gebruiken. Ik zal je nooit adviseren om ze te laten staan. Het is mijn hoop dat je na enige tijd in overleg met je arts kunt kijken of je kunt minderen. Ik ben geen arts en zal je dus niet adviseren over medicatie.

Ik ben ook onder behandeling van een arts, kan ik dit programma gewoon volgen?

Mijn adviezen zijn over het algemeen niet in conflict met die van een arts. Indien gewenst kan ik afstemmen met je arts om te kijken of deze akkoord gaat met mijn behandelplan.

Als je onder behandeling bent voor de manier waarop je met eten omgaat, dan vind ik het wel heel prettig om af te stemmen met je behandelaar.

Zijn er contra-indicaties voor dit programma?

Voor de vitaliteitsmeting zijn er een paar contra-indicaties. Je kunt geen meting ondergaan als je zwanger bent, epilepsie hebt, een pacemaker draagt of lijdt aan ernstige hartritmestoornissen. Mocht je hier last van hebben dan kan ik ook enorm veel informatie halen uit de overige tools die tot mijn beschikking staan.

Voor wat betreft de voeding houd ik natuurlijk rekening met eventuele allergieën.​

Met welke lichamelijke klachten kan ik bij Afyta terecht?

Voeding kan enorm veel betekenen bij de ondersteuning van bepaalde klachten. Je kunt met de volgende klachten terecht bij mij:

Algemene lichamelijke klachten
Over- en ondergewicht, allergieën, burn-out en overspannenheid, maag- en darmproblemen, depressies, gewrichtsklachten, hoge- en lage bloeddruk, huidproblemen, migraine en hoofdpijn, verhoogde ontstekingsgevoeligheid, overgangsproblemen, PCOS (onregelmatige of geen menstruatie), slaapproblemen, spierproblemen, stress, oververmoeidheid, gebrek aan energie, zwangerschapsproblemen, intoleranties.

Voedingsgerichte coaching
Gespecialiseerd in coaching bij emotioneel eten en eetbuien.

Hormoonspecifieke klachten
Problemen met de overgang of de aanmaak van hormonen

Auto-​immuunziektes
Addison, Bechterew, Coeliakie, Crohn, Diabetes, Graves, Hashimoto, Reumatoïde artritis, Sarcoïdose, etc.

Is het mogelijk om tussendoor of na verloop van tijd een nieuwe vitaliteitsmeting te ondergaan?

Ja hoor, dat is mogelijk. Aan het begin krijg je so-wie-so een meting. Als je aan het einde van het traject nog een keer wilt weten hoe je er voor staat of een periodieke meting wilt ondergaan dan kun je die gewoon boeken. No problem.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, je doet je eigen boodschappen en bepaalt zelf waar je je boodschappen wilt doen. Mijn voedingsadviezen zijn zo eenvoudig dat je het helemaal naar  eigen hand kunt zetten. In mijn leefstijladvies geef ik adviezen over supplementen en essentiële oliën. Dat kost geld. Je bent hoe dan ook niet verplicht om ze te kopen, maar het kan je wel helpen.

Een niet gestelde vraag is een gemiste kans om je eetbuien op te lossen
Stel je vraag via een eenvoudig formuliertje
Naar het formulier > of bel mij op 06 - 15 155 300