Stap uit de vicieuze cirkel van diëten en aankomen

Laat mij je meenemen in een fantasie: hoe gaaf zou het zijn als je met gezond afvallen eindelijk en voor altijd klaar zou kunnen zijn met de vicieuze cirkel van afvallen en aankomen? Hoe zou je je voelen? Vitaal? Pijn-vrij? Trots?

En hoe zou je leven zijn als je slank zou zijn na al die pogingen? Hoe zou je naar jezelf kijken? Hoe zou het je leven veranderen over een jaar? Vijf jaar? Vijftien jaar?

En wat zou het betekenen voor wie je bent? Hoe je je voelt, over je zelfvertrouwen of zelfbeeld?

Ik denk dat het een ENORM verschil zou maken.

gezond afvallen

Je realiteit is anders (en pijnlijk)

Je realiteit is echter dat het heel moeilijk is om op een gezonde manier af te vallen. En dus gebruik je maaltijdvervangers of ga je steeds strenger en strenger diëten. Je wilt wel afvallen maar het lijkt onmogelijk om

  • voor altijd af te vallen (je komt telkens weer aan)
  • emotioneel eten te overwinnen
  • het jojo-effect te doorbreken.

Door dat laatste kom je telkens weer aan (plus nog een beetje extra).

Heling en herstel op vier gebieden

Wat ik merk bij vrouwen die worstelen met koppig overgewicht is dat ze vrijwel altijd meer dan één gebied hebben waarin het wringt:

  • het fysieke gebied: Als je een “professionele diëter” bent die alles al heeft geprobeerd dan is er een goede kans dat je niet meer wat welke voedingsregels je nu eigenlijk kunt vertrouwen; iedereen roept wat anders. Ik help je om de waarheid boven water te krijgen als voedingsdeskundige en wat je kunt doen om je lijf weer in gareel te krijgen zodat je eetbuien en koppig overgewicht het hoofd kunt bieden.
  • het emotionele gebied: heling op emotioneel gebied is nodig om het verleden achter je te laten (niet alleen gebeurtenissen maar ook diëten) en een start te maken met het overwinnen van je obstakels.
  • het mentale gebied: je gedachten en de verhalen die je jezelf vertelt rondom afvallen kunnen pijn en lijden veroorzaken waardoor afvallen ingewikkeld kan zijn.
  • het spirituele gebied: veel vrouwen luisteren onvoldoende naar hun intuïtie waardoor ze op meerdere levensgebieden in de knel kunnen komen.

Als je dit allemaal leest, dan kun je je wellicht voorstellen dat gezond afvallen niet zozeer te maken heeft met diëten als wel met de persoonlijke reis die je aangaat en hoe je gewicht je blokkeert in wie je wilt zijn.

Al je koppige overgewicht verliezen verandert je op alle gebieden. Als je bereid bent om deze aspecten te transformeren ben je in staat om duurzaam (voor altijd) aankomen af te zweren. Je hoeft dan niet meer terug te vallen in het jojo-effect omdat je de oorzaak van je overgewicht aangepakt hebt.

Gezond afvallen - heling en herstel