Mijn naam is Jolanda Bolt en ik ben je Weight Loss Mindset Mentor. Ik werk met vrouwen die willen afvallen en bereid zijn het werk daarvoor te doen op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Ze zijn klaar met hun overgewicht en willen heel graag veranderingen door voeren op meerdere vlakken maar voelen zich tegengehouden door hun gewicht en eetbuien.

Ik ben van mening dat de dieetwereld het bij het verkeerde einde heeft en ik ben bereid om hen duidelijk te maken dat er een verschuiving nodig is om mensen wel te helpen af te vallen. Omdat ik zelf veel overgewicht heb gehad *weet* ik dat het niet gaat om wat je eet. Dat is slechts 25% van de oplossing. En omdat de afvalwereld zich niet bezig houdt met het missende stuk behalen ze niet de resultaten die ze zouden kunnen behalen.

Over Jolanda Bolt

Waarom ik doe wat ik doe

Ooit was ik 130 kilo zwaar en had het ook letterlijk zwaar. Mijn hele leven heeft gedraaid om het feit dat ik te zwaar was en dat er altijd wel een dieet boven mijn hoofd hing dat er voor zou zorgen dat ik slank, mooi, intelligent en acceptabel zou worden.

Ik verknalde het zo vaak

Ik worstelde meer dan 20 jaar met eetbuien en boulimia. Zodra ik thuis kwam begon ik en ik ging door tot ik uitgeput van het eten en overgeven naar bed ging. Ik zocht naar oplossingen maar ik kon niemand vinden die ik voldoende vertrouwde om mijn verhaal rondom eten te vertellen. Ik durfde het gewoon niet. Tegelijkertijd ontkende ik mijn gewoontes en had niet door hoe destructief ik bezig was. Tot die dag in oktober 2007.

Ik kwam in contact met een psycholoog die mij keihard confronteerde nadat ik om wat voor reden dan ook direct had verteld hoe ik met eten omging. In onze eerste sessie, vertelde hij mij te stoppen wat ik aan het doen was omdat we anders een heel ander gesprek moesten voeren over medicatie en wellicht zelfs een opname binnen een jaar. Als ik deze kans niet aanpakte om nog gewoon met hem aan het werk te gaan, dan zag hij geen gezonde toekomst voor mij.

De waarheid was hard en ik voelde mij verdrietig en boos. Waarom deed hij zo gemeen? Maar een ander deel van mijn was blij dat er eindelijk iemand was die mij “aankon”. Tot vandaag ben ik zo dankbaar dat die man dat gezegd heeft…

Lang verhaal in het kort

Ik ging met hem aan het werk en besloot tegelijkertijd om “een paar” veranderingen door te voeren in mijn gewoontes. Die hele kleine stappen (ik was niet in staat tot meer) groeiden door in grote veranderingen en uiteindelijk kan ik zeggen dat het mijn leven gered heeft. In de jaren daarna verloor ik al mijn overgewicht en veranderde mijn leven op alle gebieden die verandering nodig hadden.

Ik leerde hoe mijn lichaam, geest (en ziel) allemaal verbonden zijn en dat koppig overgewicht niet alleen maar over een dieet en bewegen gaat (iets dat ik echt geloofde). Het gaat over de zwaarheid van het leven dat je extra gewicht geeft. Letterlijk.

Over Jolanda Bolt

Ik veranderde van carrière

Eén ding dat mij alle energie ontnam was mijn baan. Omdat ik die niet zomaar op kon zeggen, had ik iets anders nodig om mijn aandacht op te richten. Ik besloot mij om te scholen naar gewichtsconsulent en heb mij daarna gespecialiseerd in eetbuitencoaching.

Dit zijn de opleidingen die ik gedaan heb:

  • Life coaching
  • Gewichtsconsulent
  • Trainer Hormoon Factor
  • Orthomoleculaire voeding
  • Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Mijn expertise

Mijn expertise ligt in mijn persoonlijke ervaring gecombineerd met gedegen opleidingen die je helpen met afvallen. Ik kijk niet alleen naar het dieet dat je “moet” volgen maar naar welke verhalen en ideeën jou weerhouden om de stappen te ondernemen op weg naar het vervullen van jouw doelen op gewichtsgebied. Het waren juist die verhalen die ook mij heel lang weerhielden om pro-actief actie te nemen.

Ik begrijp je

Ik begrijp precies waar je op dit moment door heen gaat en ik wil je helpen om te begrijpen hoe je jezelf saboteert om je beter te voelen. Sabotage gebeurt vaak onbewust en dat herken je pas achteraf; te laat om het te voorkomen.

Ik wil je helpen om saboterend gedrag en gedachten te herkennen. Want sommige klinken namelijk ontzettend aannemelijk. Maar we weten allebei dat dat niet zo is. Door je bewust te worden van je gewoontes, je gevoelens en gedachtepatronen kun je leren authentieke beslissingen te nemen.

Wat ik je te bieden heb, is geen “doe dit en val 15 kilo af”programma. De coaching die ik je bied gaat dieper en geeft je de kans om te groeien als persoon om los te laten wat je niet langer dient. Overgewicht is daar maar één ding van.

Wat ik weet is dat je dromen en verlangens hebt om je dromen te vervullen. Als je gewicht onderdeel van dat verhaal is,dan leef je een leven dat je kleiner houdt dan je in werkelijkheid bent.